De E-sigaret in plaats van de sigaret

Wil jij dit jaar ook de sigaret wegdoen? Staat stoppen met roken hoog op jouw verlanglijstje? Maar weet je tegelijkertijd niet goed hoe je dat moet doen? Wij leggen uit hoe jij met behulp van de E-sigaret een nieuwe tijd tegemoet gaat. Een tijd met net zoveel plezier als voorheen, maar nu op een gezonde manier. En dat zonder dat je de sigaret helemaal hoeft uit te bannen. Het enige verschil is dat je geen tabak meer zult roken, maar in plaats daarvan E-liquids zult inhaleren. Wel hetzelfde gevoel, maar niet langer de verslaving en de gezondheidsrisico’s, dat is toch ideaal?

De gezondheidsrisico’s van roken

We weten allemaal wel dat roken niet goed voor ons is, maar pas wanneer je de cijfers ziet dringt het gezondheidsrisico echt door. Uit cijfers van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) blijkt dat ieder jaar ongeveer 20.000 mensen overlijden ten gevolge van een aan roken gerelateerde aandoening. Daaronder worden onder andere longkanker, COPD en kanker in het hoofdhalsgebied verstaan. Met de kennis van deze cijfers wil jij toch niet langer je lichaam vervuilen met teer en koolmonoxide, twee stoffen die vrijkomen wanneer een standaard sigaret nicotine verbrandt.

Gezond alternatief

Het gezonde alternatief voor de sigaret staat al klaar: de E-smoker. Een veelgehoord misverstand is dat een elektrische sigaret geen nicotine bevat. Er is echter wel een belangrijk verschil hoe de twee sigaretten met de nicotine omgaan. Een gewone sigaret verbrandt de nicotine waardoor teer en koolmonoxide vrijkomen, bij een elektrische sigaret inhaleer je zogenaamde e-liquids. De vloeistof wordt niet verbrand, maar verdampt. Hierdoor geniet je wel van een heerlijke smaak, maar inhaleer je geen schadelijke stoffen.

Minderen met nicotine

Niemand vindt het gemakkelijk om van de ene op de andere dag te stoppen met roken. De E-smoker is dan een mooi hulpmiddel. Bouw de nicotineverslaving langzaam af en wanneer je op een laag niveau bent ga je over op de E-sigaret. Zo kun je gewoon door blijven roken en krijg je nog kleine hoeveelheden nicotine binnen. Maar geen schadelijke stoffen meer die grote gevolgen kunnen hebben voor je gezondheid. En het is ook nog eens prettiger voor de mensen om je heen die niet langer in een rooklucht hoeven te staan. Ideaal toch?