De trend van 2016: e-roken

Elk jaar weer is het tijd om de trends van het komende jaar onder de loep te nemen. Eén van de trends van 2016 wordt e-roken. In een tijd waarin we alles steeds gezonder willen en meer op onze voeding letten, gaan we ook definitief afscheid nemen van de sigaret.

Gezonder roken

Het jaar 2015 stond voor veel mensen in het teken van gezonder leven. We letten steeds beter op onze voeding, eten minder suiker en vet en ook qua alcohol gaan we steeds meer kijken wat wel en niet goed voor ons is. Alles met als doel om gezonder te leven, een beter lichaam te krijgen en bewuster met onze levensstijl om te gaan. Als we zoveel doen om gezonder te zijn, moet dat natuurlijk ook op het gebied van roken worden doorgevoerd. Daarom gaan we gezonder roken in 2016.

Alternatief voor roken

Gezonder roken met elektrische sigaretten gaat het helemaal worden in 2016. Deze sigaretten zijn nauwelijks van echte modellen te onderscheiden, maar hebben als groot voordeel dat er geen verbranding plaatsvindt, maar verdamping. Hierdoor heb je wel het plezier van roken, maar heb je geen last van de schadelijke stoffen die vrijkomen bij echte sigaretten. En wat ook fijn is, e-roken is vaak gewoon toegestaan op plaatsen waar je met een gewone sigaret niet welkom bent.

E-roken in alle soorten en maten

Met traditionele sigaretten heb je natuurlijk de keuze uit veel verschillende merken en soorten tabak. Dat is gelukkig bij elektrisch roken niet anders. Voor het roken gebruik je e-liquids die in de sigaret verdampen. Deze damp inhaleer je en adem je weer uit. De e-liquids zijn verkrijgbaar in verschillende smaken, waardoor er altijd een vloeistof tussen zit die jij lekker vindt. Een ander voordeel hiervan is dat je regelmatig kunt afwisselen, wanneer je even toe bent aan een andere smaak. En aangezien een e-liquid vaak maar een paar Euro kost en twee weken meegaat scheelt het ook flink in de portemonnee. Daarmee wordt 2016 niet alleen een gezond jaar, maar ook nog eens een stuk goedkoper dan 2015!