De voordelen van e-smokers

In 2016 kunnen sigaretten echt niet meer, het wordt tijd voor de doorbraak van e-roken. Elektrisch roken heeft namelijk ontzettend veel voordelen ten opzichte van traditionele sigaretten. Wij zetten de belangrijkste voordelen van elektrisch roken op een rijtje.

Elektrisch roken is gezonder

Veel mensen denken dat e-roken roken zonder nicotine betekent. Dat is lang niet altijd waar. Maar hoe kan elektrisch roken dan toch gezonder zijn? Dit komt door het verschil van verbranding of verdamping. Bij een standaard sigaret wordt de nicotine verbrandt en komen er bij de verbranding stoffen als teer en koolmonoxide vrij. Wanneer je deze stoffen inademt, heeft dit een negatief effect op de gezondheid. Bij een elektrische sigaret inhaleer je zogenaamde e-liquids. Deze vloeistof verbrandt niet, maar verdampt. Hierdoor adem je geen schadelijke stoffen in.

E-roken is goedkoper

Veel rokers zijn honderden tot duizenden Euro’s per jaar kwijt aan sigaretten. E-roken is een veel goedkoper alternatief. Je schaft één keer een elektrische sigaret aan voor een Euro of 20. Vervolgens koop je e-liquids al vanaf 3 Euro. Deze e-liquids gaan ongeveer twee weken mee, dit is afhankelijk van de gebruiker, maar dat scheelt aanzienlijk ten opzichte van een pakje sigaretten.

E-smokers zijn geurloos

Vaak heb jij als roker geen probleem met de geur van sigaretten, maar jouw gasten, omstanders of andere personen wel. De damp die je uitademt van een elektrische sigaret is in principe geurloos. Hierdoor hebben de mensen om je heen geen last van een rooklucht en is het voor mensen die niet roken prettiger om bij jou in de buurt te staan.

Je mag roken waar dat normaal gesproken verboden is

Eén van de grootste voordelen is dat e-roken vaak is toegestaan op plekken waar een rookverbod geldt. Moet je met een gewone sigaret nog buiten de kroeg roken, met een elektrische sigaret mag dit gewoon binnen. Zo hoef je niet telkens de gezelligheid te verlaten als jij even aan je trekken wilt komen. Wel raden wij aan om standaard even na te vragen of een e-roken echt is toegestaan op jouw locatie, bijvoorbeeld wanneer je op het vliegveld bent. Zo voorkom je problemen aangezien sommige elektrische sigaretten sterk lijken op standaard sigaretten.